0 Kč bez DPH

Platební brána Stripe v inPage

Horká novinka! Platební brána Stripe je nyní k dispozici na inPage. Jedná se o celosvětově velmi populární platební bránu, která se vyznačuje velice rychlou a snadnou integrací a vysokou mírou zabezpečení. V tomto článku si o této velice populární platební bráně povíme více.

banner_inpage_stripe_01.png

Podrobný postup, jak si na vašem webu nastavit platební bránu Stripe je popsán v samostatném článku: Platební brána Stripe - napojení na e-shop

Co je Stripe

Je momentálně jeden z nejrychleji rostoucích fintechových startupů, který rozvířil klidné hladiny na trhu s platebními bránami. Stripe založili roce 2009 bratři Patrick a John Collisonovi a z nenápadné dvojice se díky netradičnímu přístupu ještě před oslavením třicátých narozenin stali miliardáři, kteří donutili konkurenci inovovat a dělat věci jinak.

Už od začátku autoři platební brány Stripe sázeli na jednoduché rozhraní, rychlou registraci a ověření účtu zdarma. Jejich další devízou je vřelý přístup k programátorům, kteří si mohou platební bránu díky pokročilé dokumentaci upravit takřka jakkoliv potřebují. To vše pak kombinují s navazujícími službami, od komplexní prevence podvodných transakcí, tržištěm pro integrace třetích stran až po vydávání vlastních karet nebo offline terminály.

Na jaře 2020 byla platební brána Stripe oficiálně zavedena i v Česku a na Slovensku a těší se i zde velké oblibě. Právě proto jsme se rozhodli ji integrovat i do našeho inPage.

Jaké výhody Stripe nabízí

Platební brána stripe je moderní a inovativní řešení pro online platby, které nabízí mnoho možností a výhod.

Bezplatná a rychlá registrace

- Registrace do platební brány Stripe je zdarma a provedete ji během několika minut. Není nutné procházet složité schvalovací řízení a posílat poskytovateli naskenované osobní dokumenty. Registraci potvrdíte jednoduše přes e-mail.

Snadná integrace do e-shopu

- Veškeré údaje pro integraci najdete přímo v rozhraní vašeho účtu Stripe. Do e-shopu pak vložíte patřičné klíče pro napojení API a přidáte kód pro webhook, který slouží pro ověření platby u obchodníka. Samotná integrace vám zabere maximálně několik minut.

Jednoduché rozhraní

- Stripe nabízí jednoduché a vcelku intuitivní rozhraní pro správu vašich služeb a plateb. Krom samotných plateb integruje i fakturování, účetnictví a další funkce.

Možnosti platby

- Platby můžet přijímat ve 130 různých měnách. Vzhledem k tomu, že Stripe je celosvětová platební brána nejste omezeni např. platbami v rámci EU, ale platby můžete akceptovat po celém světě. Samozřejmostí je akceptování všech známých platebních karet a možnost vícero platebních metod včetně Apple a Google Pay

Vysoká úroveň zabezpečení

- Stripe si zakládá taktéž na vysoké úrovni zabezpečení jak samotné platební brány, tak i kontroly vlastních plateb. Brána je schopna v reálném čase rozpoznat, zdali se jedná o podvodnou transakci, či nikoli a tím obchodníkovi šetří nejen komplikace, ale i případné poplatky za navrácenou transakci. S pomocí funkce Radar, která je k dispozici v rozhraní platební brány, je možné si nastavit vlastní pravidla pro transakce, tedy například kdy se zařadí mezi podezřelé.

Cena

- U platební brány Stripe není vyžadován žádný poplatek za zprovoznění, ani za vedení účtu. Platíte pouze za provedené transakce. Ceny nejsou nikterak vysoké a jsou srovnatelné s ostatními běžně využívanými platebními branami v Česku a na Slovensku. Vše je přesně uvedeno v ceníku platební brány Stripe.

Nevýhody platební brány Stripe

Pro uživatele v Česku a na Slovensku může být hlavní nevýhodou to, že se jedná mezinárodní platební bránu se sídlem v Irsku a v USA.

Absence českého a slovenského rozhraní

- Platební brána Stripe je celosvětově používaná služba, která je na českém trhu teprve krátce. Proto zde chybí lokalizace do češtiny, či slovenštiny. Týká se to jak samotného registračního procesu, tak i vlastní správy platební brány a případné komunikace s podporou.

Vlastní platební brána, která se zobrazí zákazníkům po provedení objednávky, je plně lokalizována do českého a slovenského jazyka,. Vaše zákazníky tak absence lokalizace do cz a sk nijak neovlivní.

Ačkoli vlastní provoz platební brány a správa je velice jednoduchá, případně  reklamace, či komunikace s podporou bez znalosti cizího jazyka mohou být v daném případě problém. Současně je třeba i očekávat, že samotná komunikace s podporou služby Stripe, (vzhledem k rozsahu jejich služeb), může být komplikovanější a zdlouhavá.

Prodleva s připsání plateb

- Platební brána Stripe si zakládá na vysoké úrovni zabezpečení plateb, které přes ni prochází. Proto je každá platba prověřována a zpravidla trvá 5-7 dní, než je fyzicky připsána na váš bankovní účet.

Odvody DPH z plateb

- Platební brána Stripe má sídlo v Irsku. Poplatky, které za bránu musíte platit, se strhávají bez DPH a kvůli přenesené daňové povinnosti tak musíte vše dodanit v zemi, kde sídlí vaše firma. Pokud plátci DPH nejste, automaticky se jím stáváte, anebo musíte být Identifikovaná osoba.

Napojení platební brány s e-shopem

Podrobné informace k tomu, jak se registrovat do platební brány Stripe, a jak platební bránu propojit s naším systémem inPage najedete v samostatném článku.

banner_inpage_stripe_clanek_01.png

Platební brána Stripe - napojení na e-shop

Závěrem

inPage se snažíme neustále vyvíjet a rozšiřovat o nové možnosti a funkce. Věříme, že právě možnost využít další platební bránu je cesta správným směrem a tato funkce vám ještě více usnadní vaše podnikání na internetu s inPage. Budeme samozřejmě velice rádi za jakékoli připomínky a návrhy vylepšení našich služeb. InPage totiž vytváříme právě pro vás, naše uživatele.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Upresneni

    18. 9. 2021 10:59:00 | Tobias

    Upravte si pls. informace, Stripe po ca 2 mesicich provozu uctu vyzaduje overeni totoznosti zaslanim oskenovanych dokumentu (ID card etc. k overeni totoznosti).

    Odpovědět

  • Díky netradičnímu přístupu ještě před oslavením třicátých naroze

    16. 5. 2021 12:19:44 | Libor Jiránek

    To se nedivím, při těch poplatcích.

    Odpovědět