0 Kč bez DPH

Vložení videa na stránku přes WYSIWYG jako soubor

„POZOR: Tuto možnost nedoporučujeme z důvodu nespolehlivosti prohlížečů přehrát video z externího souboru.“

V administraci inPage otevřeme záložku „Soubory“. V této sekci, v horní části obrazovky, se nachází tlačítko „přidat soubor“. Kliknutím na něj se zobrazí stránka, ve které je nutné vyplnit povinná pole označená hvězdičkou. Prvním takovým polem je Název souboru.

Maximální velikost videa je 200 MB. 

Je potřeba dbát na použití formátu MP4, který podporují všechny prohlížeče.

 

 

Pokud je vaše video v jiném formátu, je nutné video konvertovat. Pomoci může například bezplatný program. Video v požadovaném formátu pak vložíme pomocí tlačítka „Vybrat soubor“.

 

 

 

Takto vypadá nahraný soubor.

Na konci stránky v boxu Nastavení zkontrolujeme, zda je "Zobrazení souboru" nastaveno na „Otevřít v prohlížeči“. Poté video uložíme.

 

Nyní můžeme vložit video do stránky. V administraci inPage si otevřeme požadovanou stránku, kam chceme video umístit. Klikneme na ikonku filmového pásu.

 

 

Zobrazí se okno, ve kterém stačí kliknout na záložku obecné.

 

 

U pole URL nám ikona složky s lupou (procházet) zobrazí okno Průzkumníku inPage, ve kterém lze vyhledávat ve veškerém obsahu stránek včetně souborů.

 

Vpravo od nalezených výsledků je ikona řetězu (odkaz). Kliknutím na ikonu u konkrétního videosouboru ho vybereme.

Před potvrzením změn lze ještě nastavit alternativní zdroj, který slouží jako záloha pro případ, že by originální video bylo nefunkční. Lze použít například odkaz z YouTube, vlastní obrázek jako náhled neaktivního videa anebo rozměry. Změny potvrdíme tlačítkem OK.

Video lze zarovnat pomocí formátování textu vlevo, na střed nebo vpravo. Jakmile uložíme změny ve stránce, video se zobrazí na vašem webu.

 

Vkládaní přes FTP

Pokud jste soubor videa nahráli na FTP, není přístupný z Průzkumníku inPage a adresu URL musíme zadat ručně. Například: http://www.nazev-domeny.cz/ftp/nazev-videa.mp4

Více o vkládání souborů pomocí FTP si můžete přečíst v návodu: Práce s FTP v inPage

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů