0 Kč bez DPH

Jak si vytvořit vlastní patičku 

Nestačí vám základní informace v patičce vašeho webu? Můžete si vytvořit vlastní patičku a rozšířit si ji o více informací. V tomto návodu si ukážeme jak na to. 

Příprava obsahu patičky

Jako první si vytvoříme v administraci novou stránku. Pojmenujte ji tak, abyste se ve struktuře webu co nejlépe vyznali. Můžete použít například název Vlastní patička. Další krok, který byste měli udělat, je vypnout zobrazení na stránce. Stačí odškrtnout políčko Zapnuto, aby se tato stránka nezobrazovala v mapě webu a nedinexovali si ji vyhledávače. Poté přidáte obsah, který v patičce chcete zobrazovat. 

Do patičky tak můžete vložit jednoduchý text nebo můžete využít obsahové šablony kontakt, mapa, tři sloupce apod. 

Pokud si chcete vytvořit vícesloupcovou patičku, nebo porozumět vytváření sloupců přejděte na Grid - rozdělte si stránku do sloupců

Ukázka patičky tři sloupce

Šířka patičky

V šablonách KYRA, HANAMI a ONE si můžete vybrat, jak chcete patičku zobrazit. Buď ji můžete nechat zobrazit na celou šířku stránky, nebo obsah zúžit na šířku textového obsahu. Pokud chcete patičku zúžit, pak stačí do HTML přidat třídu .containter  <div class="container"></div>, do které obalíte váš text.  

Ukázka patičky na šabloně HANAMI

Toto je příklad patičky bez třídy <div class="container"></div>

Toto je příklad zarovnané patičky s obsahem stránek a třídou <div class="container"></div>

Zobrazení vlastní patičky na webu

Máte již vytvořenou svou patičku? Nyní ji ještě musíte v administraci aktivovat, aby se zobrazila i na stránkách. V administraci inPage zvolíte v menu Vzhled → Nastavení patičky → výběrové pole Vlastní patička a vyberete svou stránku s patičkou. Poté vše uložíte a vlastní patička je na světě.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů