0 Kč bez DPH

Vložení mapy do stránek

Chtěli byste si do svých webových stránek na inPage vložit mapu s adresou vaší provozovny? Na inPage je to opravdu snadné a v tomto článku vám ukážeme jak na to s použitím Stránky s obsahovými šablonami.

Jak jednoduše vložit mapu do stránek

Pro vložení mapy do webu je nutné si nejprve vytvořit samostatnou stránku. Při vytváření nové stránky vyberte stránku s šablonami s názvem Kontakt, kde již máte předpřipraven blok s kontakty a mapou. Pokud chcete na webu zobrazovat jen mapu, tak blok s kontakty odstraňte. Jak pracovat s šablonami s předpřipraveným obsahem najdete v článku Stránka s obsahovými šablonami.

vložení mapy

Pokud chcete přidat mapu do již existující stránky s šablonami, tak stačí přidat do stránky nový blok s šablonou Mapa.

Takto vložená mapa je plně responzivní a tím pádem se její velikost přizpůsobí zobrazovanému zařízení.

Editace mapy

vložení mapy

Lokalizaci mapy, případně změnu pozadí mapy provádíte pomocí pravého tlačítka myši. Kdy po kliknutí do mapy se zobrazí dialog, s možnostmi nastavení. 

vložení mapy

Pro nastavení lokalizace zvolíte možnost Nastavení šablony, kde můžete nastavit podbarvení pozadí bloku s mapou a doplníte vaši polohu. Poté dialog uložíte a v mapě se bude zobrazovat vámi nastavená poloha.

Kde mapu na webu zobrazovat

Nejčastěji se mapa umisťuje do patičky webu, anebo do samostatné stránky např. s názvem Kontakt, kde kromě mapy můžete zobrazit i kontaktní údaje a informace k vaší provozovně.

umístění mapy na webu

V inPage je patička brána jako samostatný blok šablony. Můžete tam tedy jednoduše umístit vaši stránku s mapou. Nastavení patičky máte k dispozici v administraci webu v Menu v sekci /Vzhled/ pod položkou /Nastavení patičky/. Následně můžete do bloku s patičkou umístit libovolnou stránku.

Vložení mapy do stránek-paticka.png

Závěrem

Doufáme, že vám tento návod pomůže s umístěním mapy do vašich stránek a díky tomu můžete lépe prezentovat svoje podnikání na internetu. Kdybyste měli jakékoli dotazy či připomínky k nastavení mapy, tak nám napište do komentářů, anebo na e-mail info@inpage.cz.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Mapa + adresa

    5. 7. 2022 12:07:42 | Janko Vodvářka

    Dobrý den.
    Vytvářím stránky a dostal jsem se k zajímavému problému.
    Chci vložit mapu s adresou. Bohužel, jediné mapy, které se vkládají jsou ty od Googlu. Ty ale mnou zadanou adresu neznají a tak je na stránkách pouze mapa světa.
    Jak mohu do stránek vložit mapy od Seznamu, který mou adresu zná?
    Děkuji za radu, Vodvářka.

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Mapa + adresa

      5. 7. 2022 13:07:19 | Tým inPage

      Vygenerovaný HTML kód mapy můžete do webu vložit také prostřednictvím obsahové šablony Vlastní HTML kód viz článek https://blog.inpage.cz/inpage/jak-vlozit-do-stranky-html-kod/.
      Je to jednodušší varianta oproti vkládání přímo do zdrojového kódu.

      Odpovědět

    • Re: Mapa + adresa

      5. 7. 2022 13:01:20 | Tým inPage

      Dobrý den,
      takto graficky lze vložit pouze mapa od googlu.
      Mapy od seznamu lze do webu vložit prostřednictvím HTML kódu. Ten získáte na mapy.cz, vyhledáte požadovanou adresu, kliknete na Nástroje > Sdílet tuto mapu a v zobrazeném okně zvolíte Vložit mapu do vlastních stránek. Navolíte si velikost a dáte Zkopírovat kód.
      Přejdete do administrace do editace stránky a kód vložíte do zdrojového kódu. Ten si zobrazíte kliknutím na ikonu se špičatými závorkami.
      Případně nám napište požadavek na admin@zoner.cz s uvedením domény a my Vám s tím pomůžeme.

      Odpovědět