0 Kč bez DPH

Vymazání vyrovnávací paměti

Už se Vám stalo, že jste provedli úpravu webu a i přes aktualizaci stránky v prohlížeči se změna neprojevila? Na vině může být dočasná paměť serveru, která si drží původní verzi. Pro tyto případy jsme do administrace přidali funkci na vymazání vyrovnávací paměti.

Co je vyrovnávací paměť?

Vyrovnávací paměť (cache) pomáhá snížit zatížení a prodlevu mezi odesláním požadavku a přijetím odpovědi. Přijatá data (odpovědi) se jednoduše uloží do dočasné paměti a není potřeba je při potřebě znovu načítat ze serveru. Cache se používá pro zrychlení práce např. na počítači při práci s dokumenty, v prohlížeči při procházení stránek. V našem případě se používá při procházení vaší aplikace ze serveru, tak aby nebyl příliš zatěžován a aby nevznikla prodleva při úpravách. Stane se však, že některá data ve vyrovnávací paměti dočasně zůstanou a změna se neprojeví. Je to podobné jako při aktualizaci stránek, kdy se data z webu načítají do paměti prohížeče (např. obrázky) a vy stránku musíte obnovit stisknutím tlačítka F5 případně ctrl + F5. Přinutíte načíst aktuální data ze serveru.

Kdy a jak funkci použít?

Možnost vymazat vyrovnávací paměť je k dispozici pouze pokud máte aktivováno rozšíření Funkce pro experty. Jak si toto rozšíření aktivovat je popsáno v tomto článku

Funkci tedy využijete vždy, když se změna neprojeví ani po obnovení stránky. Většinou v případech úpravy URL adresy stránky, obrázku, SEO, změně stylu šablony, při přidání nového stylu atp.

Promazání je pak jednoduché, přejděte do sekce Nastavení → Vymazat vyrovnávací paměť  a kliknete na tlačítko Vymazat paměť

Vymazání vyrovnávací paměti serveru v inPage

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů