0 Kč bez DPH

Jak na jídelní lístek a denní menu

Máte restauraci či bistro a prezentujete ji na webu? V tomto článku si ukážeme, jak správně na web umístit jídelní lístek, denní menu, či informace o vašich produktech.

Způsobů, jak na web umístit jídelní lístek, či denní menu je celá řada. My si v tomto článku ukážeme tři nejzákladnější a nejjednodušší způsoby, jak tyto pro vašeho zákazníka zásadní informace o vašich produktech, umístit na webovou prezentaci.

Odkaz na soubor či obrázek

Máte již jídelní lístek vytvořený v papírové, či elektronické podobě? Pokud ano, tak si jej jednoduše nahrajte do administrace a následně jej odkažte do hlavního menu, či do stránky s jídelním lístkem. Jak správně pracovat se soubory v našem inPage se dozvíte v článku Práce se složkami a soubory

 Jak toto použití v praxi vypadá, si můžete prohlédnout na webu  jednoho našeho spokojeného zákazníka.

  • VÝHODY: Jednoduché nastavení a následná správa. Vždy stačí jen vyměnit jeden soubor za druhý.

  • NEVÝHODY: Horší pro SEO webové prezentace. Vyhledávače skenující váš web neumějí přečíst obsah daného souboru, a tudíž nejsou schopny daný obsah přiřadit jako relevantní k vyhledávanému spojení.

Jednoduchá tabulka

Způsob jak přehledně a přitom vcelku jednoduše prezentovat a spravovat na webu jídelní lístek či denní menu.

Základem je vytvořit si přehlednou tabulku, kterou naplníme obsahem a pravidelně ji aktualizujeme dle nabídky naší restaurace.

Jak si vytvořit jednoduchou tabulku v inPage je popsáno v našem článku Tvorba tabulky ve WYSIWYG editoru. Pokročilejší úpravy tabulek či jejich modifikace pomocí vlastního CSS stylu jsou podrobně popsány v článku Tabulky a úprava přes CSS

Jak vypadá použití tabulky pro jídelní lístek na reálném webu, si můžete prohlédnout na jedné z našich připravovaných šablon pro restauraci.

  • VÝHODY: Texty jsou umístěny přímo na webu a pro vyhledávač se tak obsah stává při vyhledávání relevantnější. Dále můžete upravovat libovolně jednotlivé položky, bez nutnosti úpravy celého kompletního jídelního lístku.

  • NEVÝHODY: Komplikovanější tvorba a editace obsahu. Tvorba tabulek bohužel zabere více, času, a v případě, že máte tištěné menu, musíte vše ručně přepisovat do tabulek.

 Widget od externí služby (např. Zomato.com)

Dnes již existuje celá řadu služeb, které fungují jako srovnávače restaurací a umožňují na svém webu či ve své vlastní aplikaci inzerovat vaši restauraci či bistro. Nabízejí k tomu i celou řadu služeb, jako jsou třeba widgety. Ty si můžete vložit na svůj web zpravidla pomocí HTML kódu a následně se na vašem webu zobrazuje aktualizované denní menu, či jídelní lístek.

Widget si spravujete a aktualizujete přímo na webu poskytovatele a můžete jej umístit na vícero webových prezentací. Na jednom místě tak můžete spravovat widgety pro vícero webů.  Widget je  výhodný např. pro zobrazení denního menu na webu, kdy si předem do aplikace můžete vložit jídelníček na celý týden dopředu a nemusíte vše denně upravovat. Widgety se denně aktualizují a zobrazuje se pouze aktuální nabídka.

Jak vložit widget např. pro Zomato.com se dočtete v našem článku Denní menu od Zomato.com

Zobrazení widgetu např. pro denní menu si ukážeme přímo na webu dalšího našeho spokojeného zákazníka

  • VÝHODY: Jednoduchá a efektivní správa a aktualizace denního menu. Díky umístění denního menu na webu externího provozovatele, získáte skvělý zpětný odkaz, který je velice výhodný pro SEO optimalizaci vašeho webu ve vyhledávačích.

  • NEVÝHODY: Nutné se registrovat se do externí aplikace. Aplikace tohoto druhu bývají často zpoplatněné. Za funkčnost widgetu zodpovídá přímo provozovatel služby a v případě nefunkčnosti widgetu nemáte ze své pozice možnost widget nijak opravit. 

 

Závěrem

Zobrazení jídelního lístku či denního menu je základem každé dobré restaurace či bistra a návštěvníci vašeho webu jeho dostupnost v elektronické podobě velice docení. Doufáme proto, že tento článek byl pro vás nápomocný a inspirativní a pomůže zlepšit prezentaci vašeho občerstvovacího zařízení na internetu.

 

Jakékoli připomínky, či podněty pro další články nám můžete napsat do komentářů.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů