0 Kč bez DPH

Jak na kvalitní grafiku na webu - Základní tipy

Představujeme vám nový seriál, ve kterém se budeme věnovat jednomu ze základních stavebních kamenů každého úspěšného webu a tím je kvalitní grafika. Může se jednat jak o obrázky, bannery či jinou infografiku, ale taktéž i o vlastní uspořádání obsahu webových stránek, aby návštěvníky zaujal na první pohled a zároveň působil přehledně. V tomto úvodním článku si ukážeme několik základních tipů, které vám pomohou vytvořit vizuálně působivý web.


1. Volba Správných Fotografií

Začněte tím nejdůležitějším - výběrem správných fotografií. Fotografie by měly být relevantní k obsahu stránky a měly by reflektovat její náladu a styl. Mějte na paměti, že fotky by měly být esteticky příjemné a dobře začleněny do celkového designu webu. Vždy je výhodné použít vlastní originální fotky. Pokud je nemáte, není na škodu využít služeb některé z mnoha online fotobank, kde si buď zdarma, či za poplatek můžete stáhnout libovolný obrázek vhodný pro vaše webové stránky. 

2. Kvalita je na prvním místě

Nešetřete na kvalitě fotografií. Rozlišení a ostrost jsou klíčové pro profesionální vzhled. Vyhněte se rozmazaným nebo zrnitým obrázkům. Investice do kvalitních fotografií se vám rozhodně vrátí. Určitě je vhodné před umístěním fotek na web provést jejich úpravy či korekce. K tomu slouží nástroje na úpravu fotek jako je např. Zoner Photo Studio, či Photoshop. Nebojte se investovat čas do úpravy fotek použitých pro webovou prezentaci. Čas z úpravy se vám vrátí v podobě perfektních fotek, které každého návštěvníka zaujmou a získáte tak jistě mnoho nových zákazníků. 

3. Optimalizace pro Web

Aby váš web načítal rychle a plynule, je důležité optimalizovat fotografie pro web. Existuje mnoho nástrojů a softwarů, které vám pomohou zmenšit velikost souboru a zároveň zachovat kvalitu. Rychlý načítací čas je klíčový pro udržení návštěvníků na stránce. Na inPage máme k dispozici nástroj, který vám při nahrávání obrázků do webu automaticky upraví jejich velikost pro optimální zobrazení. 

4. Konsistence a Harmonie

Pamatujte na to, že grafika by měla vytvářet konsistentní a harmonický vzhled. Používejte podobný styl a barvy, které ladí s celkovým designem webu. To vytvoří plynulý vizuální zážitek.

5. Využití Prostoru

Přemýšlejte o tom, jak využít prostor na stránce. Nechte mezi elementy dostatek volného místa, aby byl obsah přehledný a snadno čitelný.

6. Náhledy a Miniatury

Pokud máte obsah, který zahrnuje více fotografií, zvažte vytvoření náhledů nebo miniatur. To usnadní návštěvníkům rychlý přehled a zároveň šetří místo.

7. Licenční Omezení

Pokud používáte fotografie od jiných autorů, dbejte na dodržení licenčních omezení. Mnoho fotografií je chráněno autorskými právy, a tak je důležité získat povolení nebo využívat obrázky pod licencemi, které umožňují jejich použití na webu.

Závěr

Kvalitní grafika a fotografie mají schopnost udělat z webu skutečně přitažlivý a profesionální prostor. Správný výběr fotografií, důraz na kvalitu, optimální načítání a harmonický design jsou klíčové faktory, které povedou k vytvoření nezapomenutelného dojmu na vašich webových stránkách. Nezapomeňte, že vizuální prvky mají velký vliv na celkový uživatelský zážitek a mohou rozhodovat o tom, zda návštěvníci na stránkách setrvají.

Další články v seriálu: 

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů