0 Kč bez DPH

Kopírování obsahu mezi službami v inPage (funkce pro experty)

Připravili jste si nové webové stránky na testovací doméně a chtěli byste je přesunout na svou vlastní doménu se službou inPage? Nyní máte možnost si překopírovat data z testovací služby přímo v administraci webu. V tomto článku si ukážeme, jak na to.

Jak kopírování funguje

Pomocí kopírování služeb můžete data z jedné služby inPage překopírovat na libovolnou vaši další službu inPage. Můžete si tak na web zkopírovat data nějakého již existujícího webu, například nějaké vaší testovací služby.

Pro zkopírování obsahu je třeba se přihlásit do administrace webu, na který chcete data kopírovat (například na nově zřízenou službu, na které ještě nemáte obsah). Funkce kopírování obsahu se nachází pod položkou Můj účet → Kopírování obsahu

Kopírování obsahu v inPage

Při  kopírování dat mezi službami dojde k vytvoření zálohy současného webu a následně k přepsání původního obsahu nově vybraným
Pokud máte již využitý maximální počet záloh webu, je třeba je před provedením akce promazat. Po spuštění akce kopírování jste odhlášeni z administrace webu a po opětovném přihlášení máte již k dispozici nově nakopírovaná data.

Kopírování je k dispozici pouze pro placené varianty služby inPage (Start, Standard, Premium). Zároveň je vždy potřeba zkontrolovat, zdali rozsah kopírovaného webu odpovídá rozsahu nové služby, na kterou chcete data zkopírovat. V případě, že je rozsah větší, než povoluje vybraná varianta služby, kopírování se neprovede.

Kopírování mezi službami inPage

Kopírování se vám bude hodit například při přípravě stránek na testovací doméně, nebo při přípravě vícejazyčného webu.

Vyplňte Název domény zdrojového webu ve tvaru nazev-domeny.cz a heslo pro přístup do administrace zdrojové služby. Kopírujete-li e-shop a přejete-li si zkopírovat i objednávky v e-shopu zaškrtněte i pole níže. Poté operaci potvrďte. Systém Vás odhlásí z administrace a po pár minutách je možné se opět přihlásit a web spravovat. 

Vyplnění zdrojové služby

Závěrem

InPage neustále vyvíjíme, aby pro vás byl co nejužitečnější a co nejvíce přívětivý nástroj pro tvorbu a správu webových stránek. Věříme, že i možnost kopírování obsahu služeb inPage pro vás bude přínosem a jistě usnadní a urychlí některé úkony, které jste museli dosud řešit s naší zákaznickou podporou.

Pokud by vás zajímalo cokoli, co se týká funkce kopírování služeb, anebo byste měli jiné dotazy, či připomínky, tak nám je zašlete na mail info@inpage.cz , anebo je zanechte níže v komentáři a rádi vám obratem odpovíme a s úpravou stránek pomůžeme.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Dotaz na kopírování obsahu

    30. 3. 2021 20:46:36 | Hana Jeništová

    Dobrý den,
    je možné kopírovat pouze celý web nebo i jeho část? Ráda bych si zkopírovala pouze e-shop a zbytek webu nechala v původní podobě.
    V případě dvoujazyčných stránek bych to také velmi ocenila - zkopírovat si vždy jen nově vloženou část, kterou budu překládat.
    Díky za odpověď.
    Ráda sleduji změny, které připravujete.
    Hana Jeništová

    Odpovědět | Zobrazit odpovědi

    • Re: Dotaz na kopírování obsahu

      6. 4. 2021 10:57:39 | Tým inPage

      Dobrý den,
      kopírovat lze jen kompletní web, nikoli jen některé jeho části.
      Nicméně za připomínku velice děkujeme a zkusíme ji předat našim vývojářům.
      s přáním pěkného dne

      Odpovědět