0 Kč bez DPH
  • WYSIWYG verze 4.2.3
    • Návod je vytvořen ve WYSIWYG editoru verze 4.2.3 Více »

Moje první stránka v inPage

12. 2. 2008

Tento článek se vztahuje k původní adminstraci inPage, postup v nové administraci je popsán v článku Přidání stránky a rubriky.

Připravili jsme pro Vás, uživatele inPage návod, jak si krok za krokem vytvořit první stránku v administraci systému inPage.

Přihlášení do Administrace inPage

Zadejte přihlašovací údaje k Vaší doméně a pokračujte tlačítkem Přihlásit.

Přihlášení do administrace InPage

Vytvoření stránky

Pro vytvoření své první stránky pokračujte na záložku v menu -  STRÁNKY

 Vytvoření nové stránky

Zvolte:  „+ Přidat stránku“

Vytvoření textového obsahu

V první řadě si zadejte název stránky (např. pro úvodní stranu zvolte název Úvodní stránka) a následně napište nebo vložte do editoru váš vlastní textový obsah stránky.

 Vytvoření obsahu první stránky

Při vytváření nebo editaci stránky máte vždy možnost vložit nebo upravit název či obsah stránky (Stránka), můžete si sami nastavit zobrazení stránky v hlavním menu (Nastavení) nebo zařadit stránku do patřičné rubriky (Rubrika). Pokročilý uživatel pak může optimalizovat jednotlivé stránky pro internetové vyhledávače (Optimalizace pro vyhledávače).

Jste-li začátečník, stačí zadat název stránky a text a následně stránku uložit tlačítkem Přidat stránku. Pokročilé nastavení stránky popisujeme dále v návodu.

TIP pro vkládání textového obsahu!

  • Pokud již máte předem připravené texty ve Wordu, nebo v jiném textovém editoru, stačí je zkopírovat a vložit do textu stránky. U starších verzí WYSIWYG editoru můžete vložit zkopírovaný text pomocí ikony „aktovka s dvojitým W“ – druhá řada ikonek, pátá ikonka zleva
  • Užitečné informace ke vkládání textů naleznete na našem blogu http://www.blog.inpage.cz/inpage/spravne-vkladani-a-formatovani-textu/

Nastavení perexu a řazení stránky do rubriky

V této části najdete kolonky Perex a Rubrika, které nyní nevyplňujte. Slouží pro složitější a strukturované webové stránky. Perex slouží jako úvodní článek (zkrácený popis) při zobrazení rubriky. Do rubrik vkládáme články týkající se dané rubriky (používá se převážně u blogu)

 Vyplnění perexu a zařazení stránky do rubriky

TIP

     - u každé kolonky máte otazník, pokud na něj v administraci kliknete, uvidíte bližší nápovědu

Optimalizace stránky pro internetové vyhledávače

 Postupně vyplňte vlastní informace, obdobně jako uvádíme na obrázku níže:

 Optimalizace do vyhledávače

a)    Adresa: adresu nemusíte vyplňovat, automaticky se doplní sama dle názvu stránky

b)    Titulek: vložte vlastní titulek stránky, který bude odpovídat obsahu vámi vytvářené stránky, titulek může obsahovat důležitá klíčová slova pro vyhledávání

c)    Popis stránky: popis stránky vyplňte 1 až 2 ucelenými větami, které také budou vystihovat obsah dané stránky, na rozdíl od titulku zde se můžete trochu více rozepsat.

TIP

Titulek stránky: doporučujeme, abyste u každé stránky měli vyplněn Titulek stránky. Návštěvníci se velmi často podle titulku orientují. Nevkládejte do titulku klíčová slova, která se na stránce nevyskytují. Vyplněním titulku se tento popis zobrazí v panelu prohlížečev záložce stránky, viz.: obrázek:

 Optimalizace pro vyhledávače - vyplnění titulku

Adresa: Adresa je součástí URL adresy stránek, pokud si adresu vyplníte sami, dbejte na to, aby se v adrese nevyskytovala diakritika, mezera nebo podtržítko (URL tyto znaky neakceptuje)

Nastavení stránky

Důležitou částí nastavení vlastností stránky je funkce Nastavit aktivní a možnost zobrazení stránky v hlavním menu.

 Nastavení vlastností stránky

a)    Nastavit aktivní – zaškrtněte toto políčko, aby byla Vaše stránka aktivní, pokud políčko nezaškrtnete pak stránka jako by neexistovala.

b)    Nastavit jako titulní stránku – pouze 1 jedinou stránku můžete zvolit jako titulní (úvodní) zaškrtnutím tohoto políčka

c)    Zobrazit WYSIWYG editor – slouží pro vypnutí nebo zapnutí grafického editoru pro úpravu stránek. Při vypnutém WYSIWYG editoru vidíte a můžete upravovat přímod zdrojový kód stránky

d)    Zobrazit v hlavním menu – volbou nastavíte zobrazení stránky v nabídce MENU

e)    Komentáře – komentář na stránce si nastavte dle Vašeho vlastního uvážení, můžete také zaškrtnout volbu zaslání komentářů na váš email.

f)    Podpis – ponechte žádné (jako podpis je možno použít nějaký článek nebo třeba vlastní formulář)

g)    Fotogalerie – ke každé stránce je možné nastavit výpis fotografií z vybrané fotogalerie. Tyto fotografie se objeví vždy na konci stránky

Dokončení přidání Vaší první stránky na Váš web

Pokud jste při vytváření stránky nastavily všechny potřebné funkce, pak provedené změny uložíte tlačítkem Přidat stránku. V případě editace již existující stránky, tlačítko ponese název Upravit stránku.

 Potvrzení přidání první stránky

Vámi vytvořená stránka se nyní zařadila mezi tzv. nezařazené, to jsou ty stránky, které nebyly zařazeny do žádné Rubriky. V budoucnu si kdykoliv můžete vytvořit novou rubriku a do té pak můžete vkládat nové stránky nebo přesunout stránky již existující.

Stránka byla úspěšně přidána

 Úspěšné přidání první stránky

Vytvořenou stránku je možné si na webu přímo prohlédnout, stačí kliknout na ikonu s lupou (náhled) nebo na odkaz v hlavním menu (můj web), stránku je možné znovu upravit (editovat), a nebo ji můžete smazat.

Prohlédnutí Vámi vytvořené stránky

V menu administrace pokračujte na záložku Můj web

 Můj web v menu administrace InPage

Kliknutím na odkaz MŮJ WEB se otevře nové okno prohlížeče a zobrazí Vaše první stránka na Vašem webu.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • změna URL adresy

    21. 9. 2010 13:04:10 | Jarda

    Dobrý den,
    podědil jsem stránky a nelíbí se mi název url adresy. Mohu ji změnit a jak? Děkuji za odpověď

    Odpovědět

  • RE: změna URL adresy

    21. 9. 2010 15:43:47 | Hana Medková

    Dobrý den pane Jaroslave, URL adresu, resp. název domény bohužel změnit nelze, jedinou možností je registrace nové domény.

    Odpovědět

  • Změna mojí první stránky

    24. 12. 2010 21:24:42 | Miroslav Pláňava

    Dobrý den, mám zájem o změnu mojí první stránky,
    pokud to bude možné uvítal bych motiv s obrázkem zrcadloky Nikon, nebo Canon aby bylo hned poznat o co se jedná, že jsem fotograf. Předem děkuji.
    S pozdravem
    M.Pláňava

    Odpovědět

  • RE: změna mojí první stránky

    27. 12. 2010 11:57:07 | Hana Medková

    Dobrý den, motiv stránek si můžete vyrobit vlastní dle optimálního rozměru vámi zvolené šablony. Požadovaný rozměr motivu najdete v sekci VZHLED u detailu vaší šablony. Svůj vlastní motiv si můžete vytvořit pomocí nějakého grafického programu, např. Zoner Photo Studio 13 (trial verze ke stažení je na www.zoner.cz) nebo můžete využít jiné grafické programy - Adobe Photoshop apod.

    Pokud však nemáte žádné zkušenostit s tvorbou a úpravou obrázků můžeme vám pomoci s tvorbou grafického motivu za poplatek. Vytvoření individuálního motivu stránek nabízíme jako doplňkovou službu k inPage. Více o doplňkových službách se dozvíte na stránkách www.inPage.cz/produkty na stránce dole.

    Odpovědět

  • Pomoc při založení aukce

    23. 1. 2011 15:14:40 | Jaromir Jirka

    Prosím je možné zde u Vás založit aukci?strašně rád bych ji měl na své doméně za jakých podmínek?děkuji

    Odpovědět

  • RE: aukce

    25. 1. 2011 16:02:17 | Hana Medková

    Dobrý den, je nám líto, ale systém inPage není vhodný pro vybudouvání aukce na vašich webových stránkách. Administrace inPage slouží pro správu jednoduchých webových stránek. Pro vybudování aukčního webu je zapotřebí složitějších nástrojů.

    Odpovědět

  • přihhlášení k administraci stránky

    27. 1. 2011 21:26:01 | Radoslav Řezníček

    Byl jsem požádán známým, který je kuchař, o provedení úprav stránek jeho restaurace. Vstupní odkaz jsem si nezapsal, protože "inpage.cz" a název jeho restaurace (doménu) si přece zapamatuji. Mylně jsem se domníval, že zadám do prohlížeče inpage.cz, tam najdu něco jako "Přihlásit" nebo "Login" a bude to. Nemůže být nic jednoduššího. Pak už jenom stačí provést požadované úpravy. Po 45 minutách marného boje a googlení a zkoušení metodou pokus-omyl, kdy jsem pochyboval o své předcházející patnáctileté profesionální kariéře v IT (okýnka i CLI) se mi konečně nějak (ten postup už zopakovat nedokážu) podařilo dostat na stránku www.doména.cz/admin/login. Úžasně intuitivní, hlavně pro toho kuchaře, který je vaším zákazníkem. Uvidím co mě čeká uvnitř...

    Odpovědět

  • RE: přihlášení k administraci

    28. 1. 2011 11:17:10 | Hana Medková

    Vážený pane Řezníčku, je nám líto, že jste nad hledáním přístupové stránky do adminsitrace strávil tolik času, popravdě vlastník domény (zřejmě kuchař), který Vás o úpravu stránek požádal, tyto přihlašovací údaje má, mohl Vám je jednoduše předat. Pokud si uživatel přístupové údaje nepamatuje nebo je zapoměl, najde je na svém zákaznickém účtu, kde je jeho doména vedena. Přesto vše se zkusíme nad vaší připomínkou zamyslet. Tímto Vám děkujeme za příspěvek do diskuze.

    Odpovědět

  • přístupové údaje

    29. 1. 2011 11:45:12 | Radoslav Řezníček

    Vážená paní Medková, děkuji vám za rychlou reakci. Máte pravdu v tom, že vlastník domény mi údaje mohl předat (ovšem volejte pozdě večer kuchaři, že potřebujete URL :-)). Problém vidím v něčem jiném. Nepředpokládal jsem totiž, že bych nějaké další údaje, mimo jména a hesla, pro přihlášení do systému musel vůbec potřebovat (pochopitelně pokud bychom neuvažovali nějaké sofistikovanější zabezpečení využívající např. certifikát). Prostě bych, jak jsem již napsal, od webové služby bych očekával na homepage něco jako "Přihlásit se" nebo "Login", tak jako to najdu na stránce každé banky, emailové služby nebo eshopu. Dovedu si představit toho nešťastného kuchaře, který si koupí nový notebook a poprvé zkusí na www stránky zadat zítřejší jídelní lístek večer z domu místo z kanceláře v restauraci (kde má ve stole kdesi mezi hromadami faktur uloženu vaši smlouvu s přihlašovacími údaji)...

    Odpovědět

  • RE: přihlašovací údaje 2

    31. 1. 2011 14:11:50 | Hana Medková

    Ještě jednou Vás zdravím pane Řezníčku, určitě to za úvahu stojí, zkusíme toto s týmem inPage probrat a vymyslet nějaké schůdné řešení :) Mockrát děkujeme za Vaši reakci.
    A jinak co se týče přihlašovacích údajů, tak k těm se lze dostat jednoduše přes webové rozhraní. Po zřízení služby dostává vlastník účtu přihlašovací údaje emailem, nikoliv na smlouvě, u inPage ani žádná smlouva není :)

    Odpovědět

  • cernej

    3. 5. 2011 1:17:19 | mira

    tesim se az budu mit svuj imeilovou stranku

    Odpovědět

  • RE: cernej

    3. 5. 2011 11:07:26 | Hana Medkova

    Emailovou schránku si vytvořte podle návodu: http://www.blog.inpage.cz/inpage/moje-prvni-emailova-schranka/

    Odpovědět

  • PHP Fusion

    2. 11. 2011 22:08:19 | Greg

    Dobrý den nahrál jsem tam PHP Fusion a nevim kde to mam zpustit v administraci nebo jak to povolit aby to šlo dík moc za odpověd

    Odpovědět

  • RE: PHP fusion

    3. 11. 2011 11:51:58 | Hana Medkova

    Dobrý den Gregu, mám pro Vás bohužel špatnou zprávu, systém inPage nepodporuje PHP, redakční systém a šablony v inPage podporují pouze HTML a CSS. Doporučila bych Vám zkusit si vytvořit prezentaci přímo přes webové rozhraní redakčního systému inPage a nebo bude nutné změnit webhosting, který PHP podporuje, např. Linux PHP5 CGi viz nabídka na www.czechia.com v sekci webhosting. O změnu webhostingu nás můžete požádat na adrese admin@zoner.cz.

    Odpovědět