0 Kč bez DPH

Novinky červen 2023

Ačkoli červen již vybízí k tomu lenošit a válet se někde u vody, tak opak je pravdou, a během června se toho hodně událo a na inPage jsme na lenošení neměli ani pomyšlení. Rádi bychom vám tak představili několik novinek, které se během června udály, a co nového jsme pro vás na inPage připravili. 

Konec služby Google Universal Analytics

Od 1. 7. 2023 bude ze strany Google ukončena podpora služby Google Universal Analytics. Z inPage již do této služby nebudou odesílána žádná data a služba bude plně nahrazena novější verzí Google Analytics 4. Podrobný postup, jak přejít do služby Google Analytics 4 najdete v našem samostatném článku

Zrušení podpory služby Addthis

Služba Addthis, která sloužila jako agregátor pro sdílení odkazů z vašeho webu na sociální sítě, k 31. 5. 2023 ukončila svoji činnost. Proto již nebude napojení na tuto službu na inPage k dispozici. Přidání odkazů na vaše sociální sítě je k dispozici v administraci webu, anebo si odkazy můžete jednoduše přidat do libovolné stránky na vašich webových stránkách. Více najdete např. v našem článku Jak vytvořit odkaz na webu.

Nové nastavení pro analytická data odesílaná z webu

Využíváte-li na webu nástroje pro měření návštěvnosti či konverzí, jako jsou Google Analytics, Google Tag Manager, Facebook Pixel, Smartlook či Smartsupp, tak nově se tyto aplikace spouští vždy při návštěvně webu a (ne pouze při povolení konkrétních cookies). Data jsou pak následně odesílána z webu do daných aplikací na základě konkrétního výběru cookies ze strany návštěvníka webu. 

Lepší zabezpečení přístupu do administrace webu

Zabezpečení vašich webových stránek je pro nás priorita, a proto jsme se rozhodli přidat dvě nové ochrany přístupu do administrace webových stránek.

1. Kontrola síly hesla

Silné heslo je základním pilířem pro zabezpečení přístupu na váš web neoprávněným osobám. Proto je důležité dbát na to, aby nebylo snadné jej uhádnout. Proto jsme zavedli restrikci, že nově heslo do administrace webu (a také k FTP pokud je rozdílné od hesla pro přihlášení do administrace inPage), které si uživatel nastaví, musí obsahovat následující parametry: 

  • minimálně 8 znaků, 
  • musí zde být obsaženo velké a malé písmeno,
  • alespoň jedna číslice
  • alespoň jeden spec. znak (!@#$%^&*()[] apod.)

Tato kontrola síly hesla se vztahuje také na hesla uživatelů e-shopu těch webů, které mají zapnutou podporu uživatelských účtů.

2. Ochrana proti brute force útokům

Brute force je útok, jehož cílem je uhádnout vaše heslo. Toho chce útočník docílit hrubou silou a to tím, že na váš web pošle robota, který se do administrace webu zkouší přihlásit a využívá k tomu desítky až tisíce pokusů, dokud se mu heslo nepodaří uhádnout. 

Z naší strany jsme přidali ochranu, která tomuto útoku může odolat. Omezili jsme počet neplatných pokusů na přihlášení se do administrace webu na 3 pokusy za hodinu. Poté je přístup do administrace uzamčen a je nutné počkat hodinu, než je možné zkoušet další pokusy.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • 2. Ochrana proti brute force útokům

    8. 7. 2023 12:00:13 | Petr Punčochář

    To oceňuji.

    Odpovědět