0 Kč bez DPH

Motiv webových stránek

Obrázek motivu je jedna z nejdůležitějších částí prezentace. Určuje celkovou podobu webových stránek, dodává stránkám originální a profesionální vzhled.

Administrace inPage nabízí předem připravené základní motivy v bance motivů. Použít můžete také vlastní obrázek a nastavit jej jako motiv. Další možností je vytvoření stránky v inPage a tu použít jako Vlastní motiv

Banka motivů

V bance motivů naleznete přehled již hotových grafických motivů, které jsou rozřazeny do tematických kategorií. Motivy jsou již velikostně připraveny pro zvolenou šablonu. Pokud byste v budoucnu změnili šablonu, je třeba upravit i motiv a vybrat nový z banky motivů. Původní motiv nemusí pro novou šablonu pasovat.

Banku motivů naleznete v sekci Vzhled > Banka motivů, kde vidíte pole pro výběr kategorií, pod kterým se zobrazí výpis motivů a jejich možné barevné variace. Galerii procházíte volbou Kategorie a kliknutím na tlačítko Zobrazit.

Kliknutím na obrázek motivu zobrazíte jeho náhled. Pod motivem jsou poté barevné čtverečky, kterými vybíráte barevnou variaci motivu. Kliknutím na barevný čtvereček je příslušný motiv aplikován na webové stránky a vybraný obrázek motivu je uložen v administraci inPage v sekci Obrázky

Banka motivů v administraci inPage

Výhody a nevýhody

Obrázky z banky motivů vám ušetří nejen práci ale i čas, jedním kliknutím změníte motiv vašich stránek. Motivy z banky jsou vhodné například pro začátečníky, kteří nemají žádné zkušenosti s tvorbou vlastních motivů nebo nemají potřebné finance na výrobu motivu profesionálním grafikem. Nevýhodou motivů z banky je možnost jejich zvolení i jinými uživateli inPage a nelze tak zaručit originalitu.  Stejný motiv si pro stejný obor mohlo zvolit více uživatelů. 

Vlastní obrázek

Použít můžete obrázek od grafika či si jej můžete zkusit vytvořit sami. Stačí, když vezmete kteroukoliv fotografii a uděláte z ní ořez v požadovaném rozměru a jednoduchý motiv je hned hotový. Nutné je dodržet velikost obrázku, kterou naleznete u popisu každé šablony v sekci Vzhled > Šablona. Použití obrázku je pak již jednoduché. Přejdete do sekce Vzhled > Motiv, kde obrázek motivu vyberete buď z již existujících obrázků nahraných v sekci Obrázky, nebo jej do administrace přidáte ze svého počítače volbou Nový soubor a tlačítkem Vybrat soubor. Volbu motivu potvrdíte tlačítkem uložit a motiv je na web aplikován.

Výběr z existujících motivů v administraci inPage

Přidání nového motivu stránek v administraci inPage

Výhody a nevýhody

Výhodnou je váš originální motiv, který se neshoduje s dalšími weby běžícími na inPage. Nevýhodou může být neprofesionální dojem v případě, že se vám úprava vaší fotografie úplně nezdaří nebo vyberete nevhodnou fotografii či obrázek. 

Související články:
Úprava obrázku z banky motivů
Úprava obrázku pro motiv
Jak nastavit a upravit text motivu
Motiv pro každou stránku jiný

Vlastní motiv

Do motivu můžete vložit i vlastní stránku s vlastním motivem. V této stránce může být umístěn např. carousel, obrázek motivu apod. Samotné nastavení stránky do motivu provedete v sekci Vzhled > Motiv zaškrtnutím políčka Vlastní motiv a výběrem stránky s motivem v poli Vlastní motiv

Vlastní motiv lze použít pouze u responzivních šablon. U starších šablon není dostupný. 

Nastavení vlastního motivu stránek v inPage

Výhody a nevýhody

Touto volbou není uživatel vázán doporučenou velikostí motivu dle šablony. Motiv je v tomto případě plně responzivní, tedy při změně šířky zobrazovacího zařízení nedojde k jeho ořezu ale jeho přizpůsobení se stránce. Uživatel má tak volné ruce a může si motiv vytvořit dle svého. 

Související články:
Vlastní motiv

Responzivita motivů

V responzivních šablonách se i motivy chovají responzivně. Jejich chování je však závislé na způsobu nastavení motivu. Motivy nastavené v sekci Vzhled → Motiv nebo Banka motivů jsou roztaženy na výšku motivu, která je závislá na stylu dotyčné šablony. Dochází tak ke stejnoměrnému ořezání motivu z levé i pravé strany. Je tedy vhodné použít motiv s obrázkem umístěným uprostřed.

Zobrazení motivu na PC

Obrázek motivu na mobilním zařízení

V případě použití motivu v rámci vlastního motivu  (sekce Vzhled → Motiv) je obrázek již zobrazen v plné šíři prvku vlastního motivu a je stejnoměrně zmenšován na výšku i šířku v rámci velikosti zobrazovacího zařízení.

Vlastní motiv na PC

Vlastní motiv na mobilním zařízení

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů