0 Kč bez DPH

Přidejte si jednoduše do stránek slider/carousel

Chtěli byste si na stránky umístit rotující banner, slider, či rotující fotogalerii? Do inPage jsme nyní přidali nástroj, pomocí kterého si rotující obrázky, anebo banner, nastavíte opravdu jednoduše. Pomocí obsahové šablony  Fotogalerie (carousel).

Carousel a jeho použití na webových stránkách

Carousel je označení rotujícího prvku na webu. Bývá taktéž označován i jako image slider, anebo slideshow. Nejčastěji se v něm používají obrázky, bannery, či krátké texty. Jeho hlavním účelem je na jednom místě prezentovat vícero informací, které se návštěvníkovy webových stránek náhodně zobrazují. Nejčastěji se carousel používá např. pro zobrazení reklamních bannerů, novinek či jiných poutačů.

Carousel se dá vložit na libovolné místo vašich stránek. Ovšem nejčastěji se vkládá jako vlastní motiv, nebo hlavičky, či do patičky webových stránek.

Jak nastavit vlastní motiv stránek, anebo patičku je podrobně popsáno v článku Struktura a prvky webu.

Jak si přidat carousel do vašich stránek na inPage

S carouselem je to podobné, jako se všemi ostatními obsahovými šablonami. Stačí si vytvořit novou stránku a přidat šablonu s názvem Fotogalerie (carousel).

carousel - vložení šablony.png

Do stránky se vám tak vloží prvek carousel.

Úprava Carouselu

Jeho následnou editaci provedete tak, že kliknete na carousel pravým tlačítkem myši a zvolíte možnost Zapnout mód editace.

carousel - zapnout mód editace.png

Zobrazí se vám přehled všech obrázků v carouselu a můžete je jednoduše nahradit za vlastní obrázky.

carousel - editace 2.png

Obrázky, které vložíte do carouselu by měly mít totožný rozměr, jinak se budou chybně zobrazovat.

Pořadí jednotlivých obrázků můžete měnit přes menu, které se zobrazí po kliknutí pravým tlačítkem myši, a to pomocí položky Přesunout buňku šablony. Taktéž máte možnost konkrétní vybraný obrázek nastavit jako první v pořadí.

carousel - editace 1.png

Přidání dalšího obrázku do carouselu provedete tak, že zvolíte možnost Zkopírovat buňku šablony.

Možnosti carouselu

Carousel je možné mírně modifikovat. Slouží k tomu položka Nastavení šablony, kterou si zobrazíte po kliknutí pravým tlačítkem myši do šablony.

carousel - nastavení šablony.png

Do carouselu lze přidat i krátký text, který se bude zobrazovat u jednotlivých obrázků. Zobrazení/nezobrazení textu ovlivníte v Nastavení šablony v položce Skrýt popisek obrázku.

carousel - úprava nadpisů.png

Vlastní text obrázku, či jeho pozici pak upravíte jednoduše v editoru. Z textu můžete taktéž jednoduše vytvořit odkaz, anebo tlačítko.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů