0 Kč bez DPH
  • WYSIWYG verze 4.2.3
    • Návod je vytvořen ve WYSIWYG editoru verze 4.2.3 Více »

Moje první stránka v inPage

12. 2. 2008

Tento článek se vztahuje k původní adminstraci inPage, postup v nové administraci je popsán v článku Přidání stránky a rubriky.

Připravili jsme pro Vás, uživatele inPage návod, jak si krok za krokem vytvořit první stránku v administraci systému inPage.

Přihlášení do Administrace inPage

Zadejte přihlašovací údaje k Vaší doméně a pokračujte tlačítkem Přihlásit.

Přihlášení do administrace InPage

Vytvoření stránky

Pro vytvoření své první stránky pokračujte na záložku v menu -  STRÁNKY

 Vytvoření nové stránky

Zvolte:  „+ Přidat stránku“

Vytvoření textového obsahu

V první řadě si zadejte název stránky (např. pro úvodní stranu zvolte název Úvodní stránka) a následně napište nebo vložte do editoru váš vlastní textový obsah stránky.

 Vytvoření obsahu první stránky

Při vytváření nebo editaci stránky máte vždy možnost vložit nebo upravit název či obsah stránky (Stránka), můžete si sami nastavit zobrazení stránky v hlavním menu (Nastavení) nebo zařadit stránku do patřičné rubriky (Rubrika). Pokročilý uživatel pak může optimalizovat jednotlivé stránky pro internetové vyhledávače (Optimalizace pro vyhledávače).

Jste-li začátečník, stačí zadat název stránky a text a následně stránku uložit tlačítkem Přidat stránku. Pokročilé nastavení stránky popisujeme dále v návodu.

TIP pro vkládání textového obsahu!

  • Pokud již máte předem připravené texty ve Wordu, nebo v jiném textovém editoru, stačí je zkopírovat a vložit do textu stránky. U starších verzí WYSIWYG editoru můžete vložit zkopírovaný text pomocí ikony „aktovka s dvojitým W“ – druhá řada ikonek, pátá ikonka zleva
  • Užitečné informace ke vkládání textů naleznete na našem blogu http://www.blog.inpage.cz/inpage/spravne-vkladani-a-formatovani-textu/

Nastavení perexu a řazení stránky do rubriky

V této části najdete kolonky Perex a Rubrika, které nyní nevyplňujte. Slouží pro složitější a strukturované webové stránky. Perex slouží jako úvodní článek (zkrácený popis) při zobrazení rubriky. Do rubrik vkládáme články týkající se dané rubriky (používá se převážně u blogu)

 Vyplnění perexu a zařazení stránky do rubriky

TIP

     - u každé kolonky máte otazník, pokud na něj v administraci kliknete, uvidíte bližší nápovědu

Optimalizace stránky pro internetové vyhledávače

 Postupně vyplňte vlastní informace, obdobně jako uvádíme na obrázku níže:

 Optimalizace do vyhledávače

a)    Adresa: adresu nemusíte vyplňovat, automaticky se doplní sama dle názvu stránky

b)    Titulek: vložte vlastní titulek stránky, který bude odpovídat obsahu vámi vytvářené stránky, titulek může obsahovat důležitá klíčová slova pro vyhledávání

c)    Popis stránky: popis stránky vyplňte 1 až 2 ucelenými větami, které také budou vystihovat obsah dané stránky, na rozdíl od titulku zde se můžete trochu více rozepsat.

TIP

Titulek stránky: doporučujeme, abyste u každé stránky měli vyplněn Titulek stránky. Návštěvníci se velmi často podle titulku orientují. Nevkládejte do titulku klíčová slova, která se na stránce nevyskytují. Vyplněním titulku se tento popis zobrazí v panelu prohlížečev záložce stránky, viz.: obrázek:

 Optimalizace pro vyhledávače - vyplnění titulku

Adresa: Adresa je součástí URL adresy stránek, pokud si adresu vyplníte sami, dbejte na to, aby se v adrese nevyskytovala diakritika, mezera nebo podtržítko (URL tyto znaky neakceptuje)

Nastavení stránky

Důležitou částí nastavení vlastností stránky je funkce Nastavit aktivní a možnost zobrazení stránky v hlavním menu.

 Nastavení vlastností stránky

a)    Nastavit aktivní – zaškrtněte toto políčko, aby byla Vaše stránka aktivní, pokud políčko nezaškrtnete pak stránka jako by neexistovala.

b)    Nastavit jako titulní stránku – pouze 1 jedinou stránku můžete zvolit jako titulní (úvodní) zaškrtnutím tohoto políčka

c)    Zobrazit WYSIWYG editor – slouží pro vypnutí nebo zapnutí grafického editoru pro úpravu stránek. Při vypnutém WYSIWYG editoru vidíte a můžete upravovat přímod zdrojový kód stránky

d)    Zobrazit v hlavním menu – volbou nastavíte zobrazení stránky v nabídce MENU

e)    Komentáře – komentář na stránce si nastavte dle Vašeho vlastního uvážení, můžete také zaškrtnout volbu zaslání komentářů na váš email.

f)    Podpis – ponechte žádné (jako podpis je možno použít nějaký článek nebo třeba vlastní formulář)

g)    Fotogalerie – ke každé stránce je možné nastavit výpis fotografií z vybrané fotogalerie. Tyto fotografie se objeví vždy na konci stránky

Dokončení přidání Vaší první stránky na Váš web

Pokud jste při vytváření stránky nastavily všechny potřebné funkce, pak provedené změny uložíte tlačítkem Přidat stránku. V případě editace již existující stránky, tlačítko ponese název Upravit stránku.

 Potvrzení přidání první stránky

Vámi vytvořená stránka se nyní zařadila mezi tzv. nezařazené, to jsou ty stránky, které nebyly zařazeny do žádné Rubriky. V budoucnu si kdykoliv můžete vytvořit novou rubriku a do té pak můžete vkládat nové stránky nebo přesunout stránky již existující.

Stránka byla úspěšně přidána

 Úspěšné přidání první stránky

Vytvořenou stránku je možné si na webu přímo prohlédnout, stačí kliknout na ikonu s lupou (náhled) nebo na odkaz v hlavním menu (můj web), stránku je možné znovu upravit (editovat), a nebo ji můžete smazat.

Prohlédnutí Vámi vytvořené stránky

V menu administrace pokračujte na záložku Můj web

 Můj web v menu administrace InPage

Kliknutím na odkaz MŮJ WEB se otevře nové okno prohlížeče a zobrazí Vaše první stránka na Vašem webu.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů

  • Php Fusion

    3. 11. 2011 15:06:33 | Greg

    Takže musim měnit hosting? no tak to je paráda takže se dá říct že to jsou ztracene penize ktere jsem poslal na czechia.com? nebo se to dá nějak zmenit na webhosting kterej podopruje Php Fusion zdarma?

    Odpovědět

  • Php Fusion

    3. 11. 2011 15:11:51 | Greg

    Podíval jsem se do nabidky webhosting a tam mate Start Linux PHP5, HTML ten by měl podporovat Php Fusion ne?

    Odpovědět

  • RE2: Php Fusion

    3. 11. 2011 15:33:10 | Hana Medkova

    Osobně Vám v tomto případně nedovedu na 100% odpovědět, jsem hlavně odborníkem na inPage, proto prosím směřujte Váš dotaz na naši technickou podporu admin@zoner.cz a někdo z kolegů Vám zajisté poradí a řekne. Děkuji za pochopení

    Odpovědět

  • RE2: Php Fusion

    3. 11. 2011 15:36:46 | Hana Medkova

    ještě jsem přehlédla ten dotaz o změně webhostingu, nebojte se, u nás o peníze za změnu webhostingu nepřijdete, když nás budete žádat na admin@zoner.cz o změnu, tak tam prosím uvedte že jste uhradil webhosting inPage na doméně, zda to můžeme v té ceně nového webhostingu zohlednit, určitě to půjde .)

    Odpovědět

  • inpage

    16. 11. 2011 15:03:27 | Jirka

    Dobrý den,

    jaký je postup pro přechod z inPage na vlastní redakční systém, dále bych chtěl jen doménu.

    Odpovědět

  • RE: inpage

    16. 11. 2011 16:54:43 | Hana Medkova

    Dobrý den pane Jirko, pokud chcete na vaší doméně využívat vlastní redakční systém, pak je potřeba změnit webhostingovou variantu. Musel byste si zvolit vlastní webhosting, který Vám implementaci vlastního redakčního systému umožní, doporučuji Vám z naší nabídky webhostingu program Linux PHP CGI viz www.czechia.com/webhosting. Implementaci redkakčního systému si zařídíte sám. V případě potřeby se obrátte na naši technickou podporu admin@zoner.cz

    Odpovědět

  • Stránka umístěná pod jinou stránkou v menu

    28. 10. 2012 15:38:35 | akteraria

    Dobrý den, nedaří se mi umístit stránku pod jinou stránku v menu. Prosím poraďte.

    Odpovědět

  • RE: Stránka umístěná pod jinou stránkou v menu

    28. 10. 2012 15:57:38 | Jan Ráčil

    Dobry den. V uprave stranky v nastaveni zaskrtnete moznost "Zobrazit v hlavním menu" a ulozte. Nasledne v administraci inPage v sekci Nastaveni -> Nastaveni menu u zvolene stranky kliknete na ikonku tuzky pro "editovat". Tam najdete moznost "Přidat pod položku", kde vyberete pod kterou polozku v menu ma byt stranka pridana.

    Odpovědět

  • Změna - úprava URL

    21. 10. 2014 17:00:47 | Martin Čejka

    Dobrý den, jak mohu upravit url?
    Např: http://www.webbar.cz/inpage/reklamacni-rad/
    Nechci totiž aby se mi tam zobrazovalo /inpage/.
    Děkuji pěkně za odpověď
    Martin Č

    Odpovědět