0 Kč bez DPH

E-shop -  základní informace

Tato stránka vás obeznámí se zprovozněním a základními funkcemi e-shopu v systému inPage. Podrobnější informace o nastavení e-shopu poté naleznete v seriálu o e-shopu.

Modul E-SHOP je dostupný ve všech programech systému inPage. Programy Start a Standard však poskytují pouze omezený počet produktů a rubrik. Pokud rozsah vaší nabídky toto omezení limituje, je třeba zakoupit variantu Premium.

Průvodce vytvořením e-shopu

Náš průvodce vám pomůže s konfigurací vašeho e-shopu a vložením potřebného zboží. V několika jednoduchých krocích tak nastavíte e-mail pro zasílání objednávek, měnu, výši DPH, základní kategorii zboží, způsob dopravy a platby. 

Průvodce vytvořením e-shopu - E-shop základní informace

Funkce a správa e-shopu

V sekci E-shop najdete správu kategorií, produktů a objednávek. Následující část vám představí jednotlivé položky tohoto menu.

Objednávky

Pod touto položkou je seznam provedených objednávek, které lze upravovat, mazat či jim měnit stav. Objednávky je možné filtrovat nebo je vyexportovat. Nechybí ani možnost hromadných změn stavů.

Objednávky - E-shop základní informace

On-line platby

Nabízí seznam úspěšně dokončených elektronických plateb přes on-line platební rozhraní.

On-line platby v eshopu inPage

On-line zásilky

Seznam online zásilek přes dopravce zásilkovna. 

Online zásilky v eshopu inPage

Statistika e-shopu

Základní statistika objednávek za jeden měsíc nebo celý rok podle stavu a měny. Pro přesnější statistiky doporučujeme zapnout měření elektronického obchodu v Google Analytics.

Statistika v eshopu inPage

Statistika v eshopu inPage 2

Affiliate - napojení

E-shop na inPage lze propojit s affiliate systémem Affilbox. Jedná se o provizní systém, s jehož pomocí si zakládáte vlastní síť obchodních partnerů a za to, že propagují váš produkt či služby, je jednoduše odměňujete. Více v článku Prodávejte pomocí affiliate systému Affilbox

Affiliate - napojení e-shopu

Registrace uživatelů

V e-shopu na inPage si můžete zapnout možnost registrace zákazníků. Jak registraci nastavit a jaké výhody to pro vás a vaše zákazníky bude mít, se dozvíte v článku Registrace do e-shopu.

Registrace uživatelů pro e-shop

Produkty a kategorie 

Jednotlivé kategorie a produkty vytvoříte tlačítkem Přidat kategorii nebo Přidat produkt. Systém vás poté vždy vyzve k vyplnění konkrétních detailů kategorie či produktu.

Produkty a kategorie - E-shop základní informace

Správa zboží

V seznamu zboží najdete všechny produkty vašeho e-shopu. Zboží je možné vyexportovat do souboru .csv nebo filtrovat dle názvu nebo kategorie.

Seznam zboží - E-shop základní informace

Slevové kupóny

Slevové kupony jsou dnes již běžnou formou toho, jak dát zákazníkovi jednorázovou slevu na produkty ve vašem e-shopu. Jejich využití je velice rozšířené a ze strany obchodníků velice vyhledávané. Jak si kupony v e-shopu nastavit, a jak je spravovat, popisujeme v článku Slevové kupóny.

Slevové kupóny v e-shopu

Fakturační systémy

E-shop na inPage je možné propojit s fakturačním systémem iDoklad, Fakturoid a miniFaktura. Vystavování a odesílání faktur tak pro vás bude už hračkou.

Napojení na systém iDoklad v inPage

Fakturační systém fakturoid v inPage

Fakturační systém miniFAKTURA

Srovnávače zboží

E-shop lze napojit také na srovnávače zboží jako je Heureka, Google nákupy, Zboží.cz a další

Srovnávače zboží - E-shop základní informace

Doprava

V této kategorii můžete definovat různé dopravce, jejich ceny a případné slevy.zásilkovnu.

Doprava - E-shop základní informace

Dopravci - napojení

Možné je také napojit dopravce zásilkovnu.

Napojení dopravců v eshopu inPage

Platba

Možné je zadat jednotlivé způsoby plateb a propojení plateb s dopravou.

Platba - E-shop základní informace

Platební brány

Systém inPage je připraven na implementaci plateb pomocí služby PayPal i akceptaci platebních karet přes platební bránu GoPay. Pokud chcete na vašem e-shopu využít těchto druhů plateb, je třeba si aktivovat účty přímo u těchto společností. Ty vám poskytnou kódy potřebné pro propojení s inPage e-shopem.

eshop-zaklad-gopay.png

eshop-zaklad-paypal.png

Platební brána Stripe

Nastavení e-shopu

Poslední položkou je nastavení e-shopu. Zde nastavíte e-mail pro doručování upozorněné o objednávkách, aktivaci zobrazení e-shopu v menu, dopočet DPH, nastavení potvrzovacích emailů a další.

Nastavení e-shopu - E-shop základní informace

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů