0 Kč bez DPH

Práce se stránkami

Ať už jste začátečník nebo pokročilý uživatel inPage, máme pro vás několik návodů. Postupně vás podrobněji seznámíme s administrací a popíšeme první kroky při tvorbě webu. Jednoduchý web s několika stránkami si vytvoříte snadno a rychle. Ukážeme vám, jak na to.

Přidání stránky

První stránku vložíte v administraci v sekci Stránky tlačítkem Přidat stránku. Rozbalí se vám nabídka, kde si vyberete konkrétní šablonu stránky.* Vytvoří se vám tak stránka s připraveným rozvržením obsahu, který můžete dále upravovat a přidávat. Přidat lze také do stránky dynamickou sekci s formulářem, fotogalerií, výpisem článků a další. 

vytvoření stránky s bloky.png

* Podrobný návod jak pracovat s šablonami stránky se dočtete v článku Stránky s obsahovými šablonami.

Obsah

V této části se nastavuje:

  • Název stránky: zadejte vlastní název stránky
  • Hlavní text: vyplníte a naformátuje text, který se má na stránce zobrazit

Práce se stránkami - nastavení a hlavní text stránky

Rubrika

Do rubriky se přidávají související články, slouží k efektivní správě webových stránek a také tak jednoduše vypíšete seznam novinek, seznam produktů, ceníky, atd.

Pro zobrazení článku v rubrice zaškrtnete políčko Zobrazit v rubrice,  poté zvolíte existující nebo novou rubriku. Při volbě existující rubrika, vyberete rubriku z roletky, při volbě druhé zadáte název rubriky. Dále doplníte perex článku tzv. úvodní text. Články se na webu řadí dle obecného nastavení prostředí webu v sekci Nastavení → Nastavení prostředí, řazení je možné upravit výběrem v roletce priorita řazení.

Práce se stránkami - Rubrika

Obrázek

Hlavní obrázek má několik funkcí. Zobrazuje se jako náhledový obrázek stránky ve výpisu článků rubriky, pak při sdílení článku na Facebooku a jako obrázek, který se ukládá do RSS feedu – je poté zobrazen u článku v RSS čtečkách. Více se dozvíte v článku Nastavení hlavního obrázku.

Práce se stránkami - hlavní obrázek

Nastavení

  • Políčko Zapnuto: nechte zaškrtnuté pokud chcete stránku na webu přímo zobrazit, v případě titulní stránky políčko odškrtněte, aby nedošlo k dvojímu zobrazení na webu.
  • Datum: je již před vyplněn a může být také změněn
  • Roletka Typ editoru: editor pro vkládání textu lze změnit. Pro přímé formátování textu používejte editor výchozí. Ostatní lze používat pro vkládání HTML kódu a jiných.  Změna se provede výběrem editoru a uložení tlačítkem na konci stránky. Tlačítko vedle editoru vás přesměruje do obecného nastavení webu.
  • políčko Nastavit jako titulní stránku zaškrtněte v případě že tvoříte úvodní stránku, jinak jej ponechete odškrtnuté.
  • políčko Nastavit jako titulní fotogalerie zaškrtněte v případě že tvoříte úvodní stránku, jinak jej ponechete odškrtnuté.

Práce se stránkami - nastavení

Menu

Zde určíte, zda se má stránka zobrazit v hlavním menu jako hlavní položka nebo submenu. Pro hlavní položku stačí zaškrtnout políčko Zobrazit v menu, pro nastavení položky submenu vyberte položku v roletce. Při výběru žádné bude nastavena jako hlavní položka.

Práce se stránkami - nastavení do menu

SEO

Položky, které jsou důležité pro optimalizaci ve vyhledávačích, se vyplní automaticky dle obsahu článku. Vytvořit si unikátní SEO popisky ale můžete i sami.  Odškrtněte políčko s názvem Automaticky a vložte své vlastní texty.

Práce se stránkami - Seo hlavička

Hlavička (funkce pro experty)

Jedná se o textové pole, které slouží k zadávání scriptů nebo HTML tagů do hlavičky dotyčné stránky, rubriky apod.

Práce se stránkami - hlavička

Komentáře

Uživatelé uvítají, pokud budou moci okomentovat stránku či článek a zapojí se do diskuze. Výběrem políčka Povolit zapnete komentáře pro stránku, dále můžete nastavit Řazení komentářů a e-mail, na který se bude odesílat upozornění o novém komentáři na webu. 

Políčko Uzamknout pak volte u stránek, u kterých jste komentáře již jednou povolili a nyní chcete diskuzi uzavřít. Pokud nastavíte u stránky Uzamknout, uživatelé uvidí jen existující komentáře, ale nové už nebudou moci přidat. 

Práce se stránkami - komentáře

Na konec jen stránku uložíte tlačítkem uložit.

Správa stránek

Stránky se v administraci řadí do přehledného seznamu. V případě nastavení řazení dle priority lze článkům jednoduše měnit pořadí uchopením za tři tečky vlevo. U každé stránky vidíme aktivní a neaktivní vlastnosti jako jsou zobrazení v rubrice, zobrazení v menu, podpis stránky, fotogalerie a komentáře. Výraznější ikona znamená, že je vlastnost aktivní. Na konci řádku jsou funkční tlačítka pro náhled článku na webu, vytvoření kopie, úpravu článku a jeho smazání. Pod seznamem jsou pak roletky používané pro hromadné operace, které se zaktivují při zaškrtnutím políčka příslušného článku.

Práce se stránkami - správa stránek

Úprava stránky

Pro úpravu vyberte ikonku tužky. Otevře se nám podobný formulář jako při vytváření stránky. Rozdíl je ve funkčních tlačítkách vpravo, kde jsou tlačítka pro návrat do výpisu článků, zobrazení článku na webu, zálohy článků, komentáře ke stránce, kopírování a odstranění stránky.

Práce se stránkami - úprava stránky

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů