0 Kč bez DPH

Výběr vzhledu webu

Představíme vám nastavení hlavních složek vzhledu webu v administraci inPage. 

TIP: Při nastavení vzhledu a zkoušení různých variant se vám bude hodit odkaz na náhled vašich stránek v hlavičce webu.

Nastavení vzhledu stránek

Při vytváření prezentace si nejprve musíte určit vzhled webových stránek. Na výběr máte z několika šablon a barevných schémat. Šablonu si nastavíte v administraci přes ikonu Vzhled → Šablona. Zde si stačí vybrat typ a u ní označit barevné schéma, čímž se šablona nastaví. U jednotlivých šablon se mohou lišit rozměry motivů a loga, proto je při změně šablony nutné pamatovat i na případnou úpravu těchto prvků. 

Výběr vzhledu - nastavení šablony

LOGO

Důležitým prvkem je také vaše logo, které lze nahrát v sekci Vzhled → Logo. Každá šablona má různě předepsaný rozměr loga. Obrázek lze vybrat z již existujících obrázků v roletce nebo přidat nový ze souboru v počítači. Pokud nechcete logo na webu používat, zrušíte jeho zobrazení výběrem možnosti "žádné".

Výběr vzhledu - Logo stránek

Nastavení motivu  

Ústředním prvkem webu je hlavní motiv. Nastavit si ho můžete dvěma způsoby. V případě, že si chcete vybrat ústřední obrázek z našich připravených motivů, klikněte na Vzhled → Banka motivů. Zobrazí se vám katalog motivů vhodných pro zvolenou šablonu. Motivy jsou rozděleny do kategorií, stačí si vybrat, kliknout na Zobrazit a objeví se náhledy všech motivů přiřazených do vybrané kategorie. Po kliknutí na barevné schéma u vybraného motivu se automaticky nastaví v hlavičce šablony. 

Výběr vzhledu webu - banka motivů

Motivy, které si postupně vyberete z naší banky, se ukládají mezi nezařazené obrázky ve vaší administraci. Můžete je tak kdykoli znovu použít.

Pokud si chcete nahrát vlastní obrázek jako motiv, přejděte do sekce Vzhled → Motiv. Zde si nahrajte vlastní obrázek ze souboru v počítači prostřednictvím Nahrát nový obrázek motivu. Důležité je mít motiv ve správném rozměru, aby nebyl narušen vzhled webu. Dále si zde můžete vybrat motiv ze svých obrázků nahraných ve své administraci. 

Výběr vzhledu - vlastní motiv

Nestačí-li vám statický obrázek v motivu, zvolte šablonu typu ONE, SLIDE nebo HANAMI, kterým lze nastavit obrázkový slider, tedy promítání několika obrázků. Vše je popsáno v článku Slider v responzivních šablonách.

Nastavení textu motivu stránek

Administrace inPage nabízí jednoduchou možnost nastavit Text motivu v sekci Vzhled → Text motivu. Pro jeho zobrazení na stránkách zaškrtněte políčko Zobrazit nadpis a text motivu, poté napište Nadpis motivuText motivu. Oba texty mají přednastavené barvy v závislosti na zvolené šabloně. Barvu si však můžete upravit kliknutím do políčka Barva písma nadpisu nebo Barva písma textu a vybrat ji z palety barev.

V roletce Odkaz motivu pak lze vybrat stránku, na kterou má text motivu při kliknutí odkazovat. Pokud nevyberete nic, odkaz se nevytvoří a text motivu zůstane čistě jen textem.

TIP: Pokud potřebujete udělat nový řádek v textu, stačí do políčka text motivu použít znak "#". Text za tímto znakem se zobrazí na dalším řádku.

Výběr vzhledu - Text motivu stránek

Nastavení ikony stránek - favicon

Favicon je ikonka webových stránek. Jedná se o miniaturní značku webových stránek ve formátu .ico, která se zobrazuje v prohlížeči v adresním řádku, nebo ji můžete vidět v záložce prohlížeče. Bližší informace jak faviconu vytvořit a nastavit ji na webu naleznete v článku Vlastní ikona stránek - favicon.ico.

Spuštění profesní šablony (funkce pro experty)

Kromě základních šablon, můžete využít profesní šablony s předpřipraveným obsahem, strukturou webu a grafickými úpravami. Stačí si šablonu vybrat a spustit.

Při  spuštění profesní šablony dojde k přepsání původního obsahu webu zvolenou šablonou. 

Profesní šablony jsou k dispozici pouze pro placené varianty služby inPage (Start, Standard, Premium). 

Výběr vzhledu - profesní šablony

Pro více informací přejděte na článek Spuštění profesní šablny.

Nastavení vlastních CSS stylů (funkce pro experty)

Pro pokročilejší uživatele, kteří si chtějí šablonu upravit např. změnou velikosti či barvy textu, barvy pozadí textu a mnoho dalšího, slouží tzv. kaskádové styly. Pracovat s nimi můžete v sekci Vzhled → Vlastní styly CSS. Možnosti, jak změnit a upravit přednastavený vzhled šablon najdete v rubrice Tipy & Triky nebo Úpravy vzhledu (CSS) na blogu inPage. Pokud však nemáte zkušenosti s HTML a CSS, nedoporučujeme vlastní styly používat.

Nastavení patičky webu

Šablony obsahují obecnou patičku ve které se dle šablony vypisují kontaktní údaje, oblíbené odkazy, sociální sítě apod. Pokud by vám obecná patička nevyhovovala, můžete si vytvořit stránku s vlastní patičkou a v této sekci ji do prostoru patičky nastavit. Nastavením vlastní patičky nahradíte tu původní, která je v šabloně předdefinována. Nezobrazí se vám tak například kontakt. Výjimkou je šablona HANAMI. Více o nastavení vlastní patičky v článku Jak vytvořit vlastní patičku.

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů