0 Kč bez DPH

Napojení na externí služby

Vaše webové stránky lze propojit s webovými nástroji, jako jsou Google Search Console, Google Analytics, Smartlook a další. Používání nástrojů je zdarma a pomáhají se správou webu, zobrazují statistiku návštěvnosti a další.

Propojení se provádí v administraci inPage v sekci Služby prostřednictvím kódu, který získáte po registraci do těchto nástrojů. Dnes se nebudeme zabývat jejich nastavením, ale jen obecným představením. 

Sekce služby - Služby v inPage

Google Tag Manager

Je nástroj pro správu měřících kódů hojně využíván marketéry i ostatními uživateli. Používá se především pro vkládání reklamních a měřících skriptů. Jeho principem je usnadnit vkládání kódů. Na web se umístí pouze jeden vygenerovaný kód a potom s použitím Google Tag Manager (dále jen GTM) webového rozhraní se vkládají jednotlivé měřící kódy. Nepotřebujete tedy žádné programátory a vše si můžete spravovat sami. Prostřednictvím GTM můžete vkládat i např. kód pro Google Analytics.

Nastavení tohoto nástroje v inPage je popsáno v článku Google Tag Manager.

Google Tak Manager - Služby v inPage

Google Analytics

Jedná se o další nástroj společnosti Google, který získává statistická data o návštěvnících webových stránek. Vlastníkům stránek tak umožňuje sledovat aktuální i historickou návštěvnost, chování uživatelů a další detailnější statistiky. V současnosti je to nejpoužívanější nástroj pro měření důležitých statistických dat z webu.

Jak stránky propojit s tímto nástrojem je uvedeno v článku Google Analytics.

Google Analytics - Služby v inPage

Google Search Console

Nástroj Google Search Console (dříve Google Webmaster Tools) je určený pro webmastery a majitelé webu. Mohou prostřednictvím tohoto nástroje kontrolovat zobrazování webu ve výsledcích vyhledávání ve vyhledávači Google. Google Search Console také eviduje, prostřednictvím jakých frází se návštěvníci na web dostanou, což umožňuje vyvíjet text na webu a zvyšovat jeho návštěvnost. Výhodné jsou i informace o zdrojovém kódu stránek, např. metaznačkách, duplicitních titulcích  a další vlastnostech, které jsou důležité pro optimalizaci stránek. 

Propojení tohoto nástroje je popsáno v článku Google Search Console.

Google Search Console - Služby v inPage

Google AdSense

Služba Google AdSense je nástroj, který nabízí možnost výdělku pomocí reklamy, která je zobrazována na webových stránkách. Na základě obsahu Vašich stránek, a jejich návštěvnosti a typu návštěvníků, přiřadí Adsense stránkám reklamy, které se budou na vašem webu zobrazovat.  

Postup na propojení služby s webem je popsán v článku Google AdSense.

Služba Google AdSense

Smartlook

Smartlook slouží k nahrávání chování a pohybu uživatelů na webu. Pomáhá odhalit chyby na stránkách, místa kde si uživatelé nevědí rady nebo se zaseknou a vyvíjet tak uživatelsky přívětivější web. V základní verzi je tato služba bezplatná.

Další informace a propojení o tomto nástroji jsou v článku Aktivace nástroje Smartlook v inPage.

Smartlook - Služby v inPage

Sociální služby - AddThis

Služba AddThis usnadňuje vložení nejrůznějších tlačítek pro sdílení obsahu na sociálních sítích. Nemusíte tak vkládat jednotlivá tlačítka. Stačí se zaregistrovat do služby AddThis, nastavit odkazy na vaše sociální sítě a propojit tuto službu s inPage. Pak již jednoduše můžete propagovat své články z webu na sociálních sítích.

Více o tomto nastavení se dočtete v článku Propagujte vaše stránky v inPage na sociálních sítích.

Sociální služby AddThis - Služby v inPage

Sociální sítě

V kontaktních údajích na webu lze zobrazit i ikony a odkazy sociálních sítí Facebook, Google+, Twitter a další. Stačí zaškrtnout políčko zobrazit na webu a vyplnit odkazy.

Sociální sítě - Nastavení webu

RSS feed

RSS je technologie, která umožní uživateli mít stálý přehled o tom, co se děje na jeho oblíbených serverech. RSS feedy přenášejí v reálném čase přehled nově přidaných informací. Tuto technologii využívají zejména zpravodajské weby, slevové portály, internetové deníky a blogy. Více informací získáte v článku RSS feed v inPage.

RSS feed - Nastavení webu

Tým inPage
info@inpage.cz

Web s doménou ZDARMA

Přidat komentář

Přehled komentářů